Mooiste Vakantie Eilanden in Amerika

Amerika

Amerika, officieel de Verenigde Staten van Amerika, afgekort VS of USA. Tot het Amerikaanse land horen ook diverse eilanden in de CaraÔbische Zee en de Grote Oceaan. Amerika wordt aan het noorden begrensd door Cananda, aan het zuiden wordt Amerika begrensd door Mexico en het mooie Caribische gebied.

In de Verenigde Staten heerst een gevarieerd klimaat. Jaarlijks razen er meerdere tornados in het midden westen en tropische orkanen in het zuidoosten van de VS.

De stars and stripes, de vlag van de VS, bestaat uit 50 sterren op een blauw vlak en 13 strepen. De sterren duiden de huidige 50 staten aan, de 13 strepen staan voor de 13 koloniŽn. Het wit in de vlag staat voor de waarheid, het rode staat voor moed en het blauw voor gerechtigheid.


Amerika heeft de volgende officiele feestdagen:
1 januari, Nieuw Jaarsdag
3e maandag in januari, Martin Luther King Dag
3e maandag in februari, Presidents Dag
Laatste maandag in mei, Herdenkingsdag
4 juli, Onafhankelijkheidsdag
1e maandag van september, Dag van de Arbeid
2e maandag in oktober, Columbusdag
31 oktober, Holloween
Dinsdag na de 1e maandag in november, Verkiezingsdag
11 november, Veteranendag
4e donderdag in november, Thanksgivings
25 december, Kerstdag

Parkeer je auto voordelig voor je reis naar Amerika

Zoek je nog een voordelige parkeerplaats bij Schiphol? Kijk dan is op www.schiphollangparkeren.eu en zoek de beste parkeerplek voor jouw reis naar Amerika.


De beste manier om Amerika te bezichtigen is via een rondreis. Bekijk op ReisOrakel.nl welke reisorganisaties reizen door Amerika aanbieden.